Lægeambulancen

08 oktober of 2014 Af

Når du kører stille og roligt i trafikken og hører en sirene, så giver man plads til et kommende udrykningskøretøj skal kunne passere, uden at det køretøj skal holde tilbage fra andre eller være tvunget til at standse for rødt lys. Alle andre bilister skal ifølge lovgivningen holde til siden og lade udrykningskøretøjer passere frit. Det er ofte livsvigtige opgaver, som det drejer sig om. Det kan være en brandbil, som skal ud og slukke en stor brand, eller det kan være politiet, der har en farlig situation, som de skal have under kontrol. Det kan også være en ambulance, som skal hente eller bringe en patient. Der findes daglige situationer, hvor en vagtlæge rykker ud, og det skal også gå rigtig stærkt, så vagtlægen har fået en hurtig bil med chauffør stillet til sin rådighed. Det hedder en lægeambulance. Det er en speciel bil, som er konstrueret til at være blandt landets hurtigste og mest sikre biler. Det drejer sig om at komme hurtigt frem i trafikken og redde liv. Et online leksikon definerer lægeambulancen sådan:

http://da.wikipedia.org/wiki/Akutbil

 

Akutbilen

En Akutbil kaldes også for en responsenhed (forkortet HRE), paramedicinerenhed, lægeambulance og akutlægebil (og tillige køretøjer markeret med akutlæge og ambulancelæge) dækker alle et køretøj, der er en præhospital støtteenhed, som rykker ud og yder hjælp til alvorligt nødlidende personer. Formålet er hurtigere at kunne indlede en behandling, hvilket især er relevant i områder med langt til nærmeste behandlingssted, eller skaden/sygdommen er af særligt alvorlig karakter. Begreberne anvendes lidt forskelligt på internationalt og regionalt plan, f.eks. kan de enten være bemandet med en læge, en særligt uddannet redder (f.eks. en paramediciner) eller sygeplejerske og evt. en specialuddannet chauffør, der kan assistere på skadestedet. Fælles for disse køretøjer – og modsat den “almindelige” ambulance, der ofte omtales primærambulancen – er, at de ikke er indrettede til at transportere patienten fra skadestedet til videre behandling på et hospital, men udelukkende skal kunne yde behandlingsstøtte.

 

Falcks Akutbiler

 

Her kan du læse om Falcks akutbiler:

http://www.falck.dk/offentlig/ydelser/regioner/akutbiler

 

Akutbiler er et effektivt supplement til den almindelige ambulancetjeneste. Enhederne kan sammen-sættes på forskellige måder. Akutbil med én specialuddannet redder Falck leverer akutbiler bemandet med én ambulancebehandler, som er uddannet lægeassistent eller paramediciner. Bilen er udstyret med avancerede hjælpemidler til forskellige former for ulykker og medicinske tilfælde og udgør et supplement til ambulancetjenesten. Bilen kan ikke medtage patienter og forbliver derfor i nærheden, når ambulancen tager patienten med på hospitalet. Derved sikrer man, at der er et beredskab til umiddelbar præhospital indsats, indtil ambulancen kan komme frem.

Som du kan læse her, så skal man virkelig være påpasselig i trafikken, når man hører en udrykning, det kan nemlig hurtigt gå galt.

 

Ung kvinde kørt ned af lægeambulance

20-årig kvinde er slemt kvæstet efter påkørsel i København.

ULYKKE. Den unge kvinde blev ramt af lægeambulancen, der har fået knust forruden. Kvinden er kørt på Rigshospitalet alvorligt kvæstet. En ung kvinde er blevet alvorligt kvæstet i København nytårsmorgen efter at være blevet påkørt af en lægeambulance. Ulykken skete ved 6-tiden i krydset H.C. Andersens Boulevard og Studiestræde i det indre København. »Det er alvorligt. Hun er kørt til Rigshospitalets traumecenter«, siger overlæge Claus Skak fra Region Hovedstadens AMK-vagtcentral. Den 20-årige kvinde blev ramt af lægeambulancen, der fulgte efter en ambulance, der var kaldt ud til et knivstikkeri.

 

Billede: Subdive

Previous:

Korrekt rengøring af din bil

Next:

Hvis din bil ikke kan starte

You may also like